Automate your Marketing
with Womplify




 
It's Ca & Luke's World...!!!!
:
By: zamira yasmin mohd yusop

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-Jan-2010 05:22 Email | Share | | Bookmark
Ca dah school!!!Dia dah darjah satu dahhhhh..!!!!

1st day bgn kul 5.30am, pny excited!!
siap dah anak mama..dia nak pakai tudung.."melayu la sket mama!!
katanya bila sy suruh pakai gown!
View all 48 photos...
Tahun 2010 dah tiba, Ca dah darjah satu dah..Cepatnya masa berlalu....Sepanjang proses pendaftaran, orientasi, dan 1st day sekolah, mama & papa nya tetap bersatu hati bersama2 berada disisi dia...Dia sgt happy sbb kami berdua ada kan...so tgk la gambaq2 nih..


Wednesday, 4-Nov-2009 05:06 Email | Share | | Bookmark
Sorry for a long silence......

ni pic last 2 wks, ptw blk kg, singgah kat R&R Tapah..
ni kat Kuala Kangsar dah, Pakwan depa belanja mkn laksa Pak Ngah
ni kat kg tu la, tp masa ni nak blk KL dah..blk sat ja
View all 62 photos...
Assalamualaikum semua pengunjung fp ku yg baik hati dan setia...so soriiii for a long silence...Banyak sgt benda yg terjadi dlm family kami smp rasa x nak mencacatkan segala kegembiraan yg terhidang dlm fp ni..Fp ni penuh dgn kenangan2 indah kami sekuarga, maka rasa mcm x mau segala kesedihan yg kami lalui tahun ni mengaburi yg indah2 ittew...

Buat pengetahuan semua, Ca & Luke ok..alhamdulillah..Luke baru ja sihat, dia warded last wed nite smp la sabtu lepaih ..tadi tgk dia much2 better..hidung pun dah x berayaq dah tadi...hopefully fully recovered la..Ca as usual Alhamdulilah, anak dara yg baik budi tu (tapi kdg2 notty make my blood go upstairs gak) elok ja mcm besa..

Mama sj nak habaq kat semua, mama dah mula cuba berblog...bloq ni kiranya kesinambungan dari life kami kat FP ni la...so sesiapa yg nak tgk perkembangan kami sekorga, silalah jgn malu2 lawati blog mama di sini: http://mierafaziera-ourstory.blogspot.com/ baru ja buat 2 posting....kalo nak tau banyak lagi sila add my facebook id, mira yusop. haaa..situ semua gambaq2 baru ada...

apapun, insyaAllah bila kami dah ok, dan back to normal,insyaAllah akan update fp semula..tapi x tau la bila....salam sayang untuk semua....

saya upload jugak la pic2 kami yg terbaru...but harap maaf, kemera sy rosak, so lately mmg snappo guna hp cap ayam saya..maka pic nya sgt la x cantik...janji ada ja kan...?

Last but not least, tolong doakan family mendapat semula kegembiraan yg telah pergi tu....doakan ye..











Saturday, 9-May-2009 02:57 Email | Share | | Bookmark
Happy Mother's Day To Me & All Mothers Out There....!!!

 
 
 
View all 6 photos...
Being a mother is not a simple task. But i enjoy every second of it!! I'm blessed with my beloved Ca & Luke....Eventhough rasa mcm dah x dak time for myself, but it's ok..happy to see both of them grow healthy & happy infront of me..mama love both of u to bits okeh!!!Saaaaaayang sgt2, x dpt di ungkap dgn kata2...!!

Also this wish is speacially dedicated to my beloved Mak & my beloved mother in laws....Both of them sacrificed a lot to raise me & my other half...Love them too bits...!!!Mak, selamat hari ibu, semoga sihat2 selalu dan kita dapat meniti hari bersama di saat Mak melalui usia tua ini..Moga Allah panjangkan usia Mak, sebab adik ada banyak benda lagi yg nak dikongsikan dengan Mak dan cuba membalas segala jasa2 Mak yg sungguh x terbalas....Hanya Allah yg tahu, betapa sayangnya kami sekuarga pada Mak...!!!!Muahhssss!!

Mama yg belemoih..sejak anak 2 nih mama mmg sentiasa belemoih...

Mama wif Luke...

Gambar 3 Generasi..Opah lahirkan Mama, Mama lahirkan Ca & Luke..

Kenangan bawak Opah lepak2 kat Playground Taman Tasik Titiwangsa..

Masa ni Mama & Luke bawak Opah check up kat GHKL baru2 ni...

Opah yg sentiasa riuh di rumah kami...


Thursday, 30-Apr-2009 03:50 Email | Share | | Bookmark
Kisah Ca Nak lari Dari Rumah...:P

surat ca utk mama,mama yg rambut pendek,ca rambut pjg dlm Love X
pi makan satay!
papa yg suka sgt mkn satay nih..
View all 7 photos...


Pic atas ni ialah pic surat Ca untuk mama yg mama scan. Kecik ja surat nya..

Al-kisahnya bermula gini, sejak ada Luke nih, Ca mmg sgt2 sensitip. 24 jam nak majuk kalo kena tegoq sket ka, marah sket ka..majukkkkk..majukkkk..!! Mama kesian jugak kat dia pasai dia budak lagi, dia x boleh pikiaq la mcm mana keadaan dah berubah...dia dah ada adik, mmg la x bleh nak konsentret kat dia ja 100% kan?

Kisah nak lari umah ni terjadi masa tu papa nak bawak kami pi mkn satay Kajang dan beli brg umah sama. Rasanya dlm last 2 wks la...Ajak Opah keluaq, Opah x mau, x larat, so tinggal la Opah & Luke kat umah..Masa nak keluaq tu, mama siap2 kan Ca, so nak tocang hair dia elok2..nak buat dandan 2, dia x mau, dia nak ikat separuh tuh, then bwh biaq jurai2..Mama plak malaih nak biaq mcm tu pasai nnt bepeluh2 rimas...So suruh jugak dia dok dendiam, mama buat jugak dandan 2. Dia pny masa muka, menghentak2 bila kita suruh dok dendiam tu Lps tu dah siap dia majuk la...

Mula2 mama tgk dia tarik carrier si Luke masuk bilik dia, then dia keluaq dari bilik tu, penoh la bb carrier tu dgn segala books dia dan cooking utensil dia dlm tu mama tgk dia tarik carrier tu smp ke pintu keluaq, tapi mama wat x tau ja..Biaq jaaaa..Lama2 bila dia tgk mama wat x tau, dia tarik balik carrier tu masuk bilik dia, dia punggah dan susun balik semua tu... Then x lama dia berlari ke mama dan letak surat tu la kat meja sblh sofa mama duduk tu..mama tgk2 mama rasa nak gelak,tapi mama wat diam ja.. Dia plak lps letak surat tu teruih lari ke kabinet TV dok ataih tu peluk tubuh sambil muka masam.

Then dah siap semua kami pun keluaq la..Pi mkn satay Hj Samuri kat Kajang nun, tapau utk Opah sama. Then balik la kami ni..Otw balik tu, dlm keta mama saja tanya, kenapa Ca bagi letter kecik tu kat mama???Dia cakap,"mama laaaaa....!!!mama x sayang Ca...Ca dah nak leave dah..!!", mama ni x paham..apa maksud dia, mama tny la, "nak leave apa...??", mama ingat dia nak leave = daun, pastu dia ckp, "leave laaa...ca nak go away!!!!" mama ngan papa punya schockeddddd Tuhan ja yg tau...Papa tny dia,"U want to leave the houseeee..??????", dia ckp ye laaa..dia nak leave the house..!!!!!! Tu dia puaih hatiiii, umoq baghu 6 tahun, punya tertekan sejak ada adik nih, smp dia nak lari dari umah....kami punya tekejut laa...nak gelak pun adaaaaa..!! Lps tu mula la kami 2 org psycho dia...wat creta2 sedih..papa dok cakap, "kalo Ca leave the house, mama & papa meninggal...!!!!" Teruih dia ckp, "itu tadi Papaaaa..sekarang Ca x leave lagiiii..Ca sayang papa & mama okeh../??" Mama mmg x puaih hati la masa tu, dlm keta tu ntah berapa kali mama tny dia betoi ka nak leave, nak leave..smp dia kata "mama ni x paham keeee..???berapa kali Ca nak bgtau, sekali ke, 2 kali ke?4 kali ke??ca x leave the houseeee...!!"

Tengok la budak2 zaman skrg, besaq tu dah tau nak lari dari umah..sejak tu mama x mau marah sgt kat dia...cuba jugak kawai perasaan walo sebok dan kelam kabut mcm mana kat umah pun, x mau dia tensen...!!!

To Ca...pls don't leave mama & papa okeh..smp bila2...hanya Ca & adik ja yg mama & papa ada..we love u so much ok cayang...mama & papa cayang sgt kat Ca walopun dah ada Luke, sama ja kasih sayang kami okeh..!!Muahhhssss!!!


Friday, 3-Apr-2009 05:37 Email | Share | | Bookmark
Random

di Klinik Bahari :D
rilek je luke org nak timbang dia:D
6.8KG
View all 50 photos...
Tatau nak boh tajuk apa, tapi pic2 ni mama dah upload kat FB, ni utk tatapan kengkawan yg x bleh access FB mama okeh..(mcm ada org teringin sgt nak tgk gambaq anak2 aku nih!!! )

1) Luke masa amik injection dia utk 3 bulan - berat dia average saja, cuma 6.8kg ja masa tu. Luke x nangis pun kena injek, good boy Luke!!!
2) Luke pi 1st bday party for Zedrien. Zedrien ni anak kepada kazen mama belah Atuk Ca.Tq Kazen for your invites!!!Food semuanya sgt lah lazattttt!!!!
3) Pic sahabat seuniversiti mama yaitu Mama Sue dtg visit kami dan memberi buah tgn g sungguh byk dari UK. Depa dok UK 5 yrs, dah back for good. That day depa mai visit kami tapi keesokkan harinya depa fly back ke UK balik pasai Uncle Kuis ada presentation. So depa sefamily pergi balik UK..Luke dpt baju banyak sgt.Tq so much mama Sueeee!!!!









[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net